-Nej till dialog med Assad.

Det säger inte bara det civila och väpnade motståndet under ledning av de lokala samordningskommittéerna, LCC, och den fria syriska armén, FSA, som svar på Bachar Assads krigstal häromdagen.  I ett oväntat uttalande tar också den ”lagliga oppositionen” avstånd från Assads inbjudan till ”dialog”. Det handlar om en viktig del av den opposition som finns representerad i parlamentet och som går under beteckningen samordningskommittén för nationell och demokratisk förändring, CCCND, som i ett fränt uttalande kallar Assads tal för ett ”krigstal”.

-Vi deltar inte i en nationell dialog innan våldet upphör, alla fångar släpps, en garanti ges för humanitär hjälp till alla drabbade områden och innan en offentlig kommuniké klargör vad som skett med alla försvunna, förklarade Hassan Abdel Azim, ledare för CCCND.

Han menade också att förslaget var ”orealistiskt och ogenomförbart” bland annat för att talet i praktiken innebär att Assad ”kräver av sina motståndare att de lägger ner vapnen och betraktar honom som segrare”, vilket saknar kontakt med verkligheten på marken.

I uttalandet förkastar CCCND också regimens prat om en ”utländsk komplott” och slår fast att Assads ”krigstal” visar på ”regimens försök att behålla landet i sitt grepp”.

Även CCCND tar avstånd från Assads inbjudan till dialog

Regimen isoleras allt mer. Vore det inte för Rysslands och Irans lojala stöd, och det vapenembargo som väst i praktiken upprätthåller mot FSA hade Assad redan varit störtad. Nu närmar sig det ögonblicket ändå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 svar på ”-Nej till dialog med Assad.

 1. Hellre då en islamistisk stat?
  Och vilken folklig förankring har den opposition som ni vurmar för?

 2. Robert.
  Om du sätter dig in lite i vad som sker kanske du ska hitta fram till svar på dina frågor.
  Vi vurmar inte för den ”oppostion” som den här bloggen handlar. Om du läser lite bättre innantill ska du se att CCCND är en av regimen legaliserad ”opposition”. Det är det som är vitsen med bloggen.

 3. Den vanligaste förkortningen brukar vara NCB, ibland NCC.

  Proletären har faktiskt nämnt dom ibland. Exempelvis här:
  http://www.proletaren.se/utrikes-mellanostern/vem-bar-ansvaret-terrorn-i-syrien

  ”En av Syriens mest kända oppositionella, den Parisbaserade advokaten Haytham Manna, talesperson för Nationella koordinationskommittén för förändring (NCC), riktade nyligen skarp kritik mot Frankrike och arabländerna eftersom de stödjer religiösa fundamentalister istället för den sekulära oppositionen.”

  Finns det verkligen partier i koalitionen som är representerade i parlamentet?
  http://en.wikipedia.org/wiki/National_Coordination_Committee_for_Democratic_Change#List_of_constituent_parties

 4. Jon, tack för kommentaren. Ja, det är samma organisation. Förkortningarna beror väl lite på vilket språk de utgår. Mina uppgifter fanns i den algeriska tidningen El Watan.
  Tack för länkarna till prollen. De kan komma till användning en dag.
  mvh
  Benny

Lämna ett svar