Storstrejk i Marocko

.
Det är en historisk dag i morgon i Marocko. Samtliga fackliga organisationer kallar till storstrejk mot dyrtiden och regeringens angrepp på vanliga löntagares levnadsstandard.


Den fackliga ”demokratiska tendensen i det marockanska arbetarförbundet” skriver följande om strejken:
”Arbetarklassen och samtliga löntagare har som målsättning att sätta stopp för den reaktionära aggressionen mot våra friheter, i första hand den fackliga organisationsfriheten, mot arbetarnas förvärvade rättigheter, och kräver att alla väsentliga krav tillmötesgås”.
Regeringen sprider rykten om att strejken ska skjutas upp, vilket helt tillbakavisas av de fackliga organisationerna. Vid sidan av de fackliga organisationerna har människorättsorganisationer och Attac annonserat sitt deltagande.
Vi kommer tillbaka med resultatet från strejkdagen. Är det början till en varm vinter i Marocko? Ingen vet. Men hopp finns.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 svar på ”Storstrejk i Marocko

  1. Hur många deltar? Hur stor del av arbetskraften är dom? Hur stor är organisationsgraden? Förekommer strejkbryteri? Har de marockanska facken strejkkassor som räcker till ? Många frågor ifrån en obildad:

  2. Hej Pär, många frågor som kräver myckna studier för att ge vettiga svar på. Jag önskar att jag kunde ge dig detaljerade svar. Men informationen från Marocko är mycket knapphändig. Det finns inte ens information om hur det gick med strejken i går. När jag har tillräckligt med informaiton om strejken ”terkommer jag.
    mvh
    Benny

Lämna ett svar