Tyska rasister bollar med fakta

Den tyska slasktidningen Bild slår upp stort att antalet kriminella handlingar begångna i Tyskland av invandrare uppgick till 200 000 under 2015. Slaskpress i England som Daily Express har trumpetat ut siffran på sin etta och franska högertidningen ”Valeurs actuelles” missade inte ”godbiten”.

Uppgifterna finns att hämta i en rapport från den tyska kriminalpolisen BKA. Enligt rapporten ökade antalet kriminella handlingar 2015 med 92 000 fall jämfört med 2014, alltså en ökning med 79,3%. Men de siffror som extremhögern bollar med visar i själva verket att de invandrade inte alls begår flera kriminella handlingar än genomsnittstysken, vilket också BKA stryker under i rapporten.

I de flesta fallen handlar det om småbrott som stöld eller innehav av falska identitetspapper. Antalet allvarliga brott anges i rapporten uppgå till 1 688, varav 458 våldtäkter. I en stor del av brottsfallen är offret också flykting. I 28 mordfall var 27 av offren flyktingar och en person infödd tysk.

Det är välkänt att man kan bevisa vad som helst med statistik. Det är också vad extremhögern gör. Det är inte bara Sverigedemokraterna som bollar med uppgifter om flyktingarnas ”kriminalitet”.

En ökning av antalet brott med 79,3 % på ett år låter skrämmande och bestickande. Men det ska ses mot bakgrunden att antalet flyktingar under 2015 ökade med 440 % jämfört med 2014, upp från 200 000 asylsökande till 1,1 miljon. I BKA:s rapport framgår att brott begångna av asylsökande svarar mot 1,7 % av samtliga brott i Tyskland. År 2014 begicks 6,8 miljoner kriminella handlingar i landet av vilka 116 000 begicks av invandrare.

Flera hundra flyktinganläggningar har angripits.

I sin rapport skriver BKA att de som flyr undan krig, syrier, irakier, och afghaner, begår färre brott än genomsnittligt i landet medan asylsökande från Kosovo och Albanien ligger över genomsnittet.

BKA drar därför slutsatsen att invandringen inte kan förklara den ökade brottsligheten i Tyskland och pekar samtidigt på att rasistiska brott mot flyktingar ökade med 24 % år 2014 och att 500 aggressioner mot flyktingar registrerades 2015.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 svar på ”Tyska rasister bollar med fakta

  1. Hur många har Sverige tagit emot de senast åren? Tror inte det räcker med en miljon, alltså över 10% av befolkningen. Läste senast idag att Sverige får agera avskräckande exempel i den brittiska pressen. Det börjar synas överallt här nu men jag törs inte ta ordet massin…. i min mun på den här sajten med risk och bli avstängd. Vill bara påpeka att jag inte riktigt är med på det här och vågar med fog påstå att jag inte är den enda i den svenska arbetarklassen som tycker så. Frågan är bara om det är okej att ha den åsikten och inte, och vad ska man ta sig till då inom vänsterrörelsen. Stanna kvar eller lämna?

  2. Jag tycker vänsterrörelsen ska sluta migrationskrama och sd-hata och istället samla den arbetande klassens styrka för och motverka skattesänkningar som resulterar i nedskärningar i äldreomsorg, skola m.m. social service åt den arbetande klassen. Sen är det också väldigt viktigt att vänstern inte viker ner sig eller ser mellan fingrarna på pissliberalernas förslag om låglönejobb för att skapa mer vinster åt dom nya ansiktslösa ägarna samt ett nytt trasproletariat bildat av vänstern och liberalernas eller kanske rättare sagt vänsterliberalernas migrationsvansinne. Sverige behöver mer av socialism och inte vara lakej åt USA:s liberala utrikespolitik som går ut på och likrikta hela världen i kapitalism. Dåtidens Olof Palme var en kraft medans dagens socialdemokrati och delvis även vänstern som är med på noterna är en ren skam och socialismens förrädare eftersom dom lurar den arbetande klassen in i kapitalismens bojor. Det vänstern har för sig idag är bara splittring. Jag är både arg förbannad.

Lämna ett svar