Första Maj i Bryssel

Här i Bryssel håller arbetarrörelsen ingen demonstration på Första Maj. Det har varit så i många år. Men i stället är det festligheter på Place Rouppe, mitt i stan. Alla partier och NGO:n till vänster har stånd med litteratur, mat och dryck. Mycket folk och hög stämning. Tal och musik till långt in på natten. Jag bor bara hundra meter från torget så i går kväll blev det att stoppa igen öronen för att kunna sova.
Här under kan du se hur Bryssel firar den internationella arbetarklassens festdag. Mycket folk var det i år. Med undantag för en häftig regnskur vid tvåtiden var det vackert och ljumt i luften. Bilderna har jag tagit själv.

******

Alla är naturligtvis välkomna till festen

 

Och många var det som tog tillfället i akt att prata, kolla in partiernas litteratur eller smaka något i alla stånd med mat och dryck.

Mina kamrater i LCR fanns som vanligt på plats. Affischer och pamfletter inför valet den 25 maj delades ut till alla intresserade. Bra böcker reades också ut.

e

Den gamle facklige kämpen Guy är alltid på plats där socialismens idéer sprids.

Musik, tal och spel håller på långt in på kvällen

Vår kamrat Pauline Forges är åttonde namn på PTB-Go:s lista till Bryssels parlament.

En brokig folkmassa som speglar sammansättningen av Bryssels innevånare.

Marockanska socialistpartiet bjöd på litteratur och dryck…

…samt improviserad musik.

Franska Vänsterpartiet var också med.

Den internationelle mästaren i schack, Kim Le-Quang, är med varje år. Ett levande bevis för att alla schackspelare inte är insnöade individualister med 64 rutor i hjärnan.

Framför det socialistiska fackförbundet FGTB:s lokaler samlades många.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lämna ett svar